BÄNKSKIVOR

Hem / BÄNKSKIVOR

Vi erbjuder bänkskivor i flera olika material där massivt trä och laminat är två av favoriterna. Material som håller, och tål att tittas på.

VILKET MATERIAL SKA DU VÄLJA TILL DIN BÄNKSKIVA?

LAMINAT
Laminat är ett slitstarkt material som är lätt att rengöra och som kräver minimalt underhåll. Vi har nästan 100 olika mönster i vårt sortiment – så om du vill ha många alternativ är laminat ett bra val! Om du söker en skiva som är tunnare än vanliga laminatskivor rekommenderar vi en skiva i kompaktlaminat som ger en stilren och sober känsla i ditt kök.

 

 

MASSIVTRÄ
Om du vill ha en varm och naturlig känsla på din bänkskiva ska du välja en träskiva. I vårt sortiment hittar du en rad träslag som dessutom kan varieras med hjälp av olika ytbehandlingar. Tänk dock på att massivträskivor kräver ett visst underhåll. Vi rekommenderar hårdvaxolja för minsta möjliga underhåll och bästa livslängd på din bänkskiva.

 

 

HI-MACS® & SILICA
HI-MACS® består till 70 procent av naturliga mineraler som binds samman av akryl och pigment. Resultatet blir en hård men sammetslen yta som är porfri och som inte suger åt sig vätskor eller smuts. HI-MACS® kan termoformas och eventuella skarvar blir så gott som osynliga. Skulle skivan bli skadad går det för det mesta att laga, skivan kan även slipas om.

 

 

STEN
Marmor och granit är natursten som finns i flera vackra färger och mönster. Det är dock viktigt att tänka på att marmor är känsligt för fläckar. Quartz-sten är däremot ett material som är fritt från porer och därmed inte drar åt sig vätska. Stenskivor är tunga, så se till att ha ordentliga och stabila stommar att lägga skivan på.

 

 

GLAS
Om du gillar mycket färg är glas ett perfekt material – och eftersom glaset är härdat är det tåligt och lätt att hålla rent. Tänk dock på att alla urtag måste göras på fabriken! Gå igenom din ritning en extra gång så att du inte missar något.

 

 

Se hela sortimentet här 


BÄNKSKIVOR I STEN

GRANITSKIVOR
För dig som vill ha en yta som är tålig, då kan en granitskiva vara valet för dig.

Exclusive – granit är en exklusiv och noggrant bearbetad naturlig produkt som kommer att ge ditt kök och / eller badrum en vacker karaktär. Och med rikt utbud av bergarter kommer att bli lätt att hitta något som passar din stil.
Naturlig kvalitet – Granit är naturens egen kvalitet och i köket hittar vi förmodligen den mest använda bänk i huset. Letar du efter högsta kvalitet i köket, då du letar efter granit
Bekvämt – Den tål värme mycket väl. Spegelytan är en bris att baka på och granitplattor tål vassa föremål bättre än de flesta andra alternativ.
Interest – Ytan nämns spegel. Detta gör det lätt att rengöra och det är lätt att se att det är ren, då blir det en läder yta.

Letar du efter högsta kvalitet i köket, då du letar efter granit!

KOMPOSITSKIVOR
Perfekt för dig som vill ha kvalitet framför någonting annat.

Silestone, är en unik sten som bara kan komma från en kombination av det bästa naturen har att erbjuda och den mest avancerade tekniken Hos vår samarbetspartner Askim Stenindustri.
Silestone är 93% krossad kvarts, en av naturens hårdaste mineral och har egenskaper som ger köket och badrummet en elegant intryck. Färgen är enhetlig och urvalet är enormt. Idag, Askim Stenindustri över 60 färger Silestone.
Skivirna görs som 12, 20 och 30 mm. Askim Stenindustri specialiserade på staket som ger unika möjligheter i förhållande till uttryck.

Egenskaper
• Anpassningsförmåga
• Variationer
• Surface Varianter
• Moderna och samtida uttryck
• Hållbar
• Mycket motståndskraftig mot fukt
• Antibakteriell
• Silestone är för kunden som älskar det sofistikerade eller moderna

MARMORSKIVOR
Sedan romarriket har människan dyrkat marmorn.
Vi har även marmorskivor av högsta kvalitetsklass.

Kontakta oss om du söker en speciell bänkskiva, eller om du undrar något. Vi hjälper dig gärna.